• dutch junior musical academy | Michiko
  • dutch junior musical academy | Michiko
  • dutch junior musical academy | Michiko
  • dutch junior musical academy | Michiko

tijdsduur 2:00  |  Pauzes 1

Op 14 en 15 december 2013 was de laatste voorstelling van Michiko inclusief de cd-presentatie

Voor twee uitverkochte zalen speelden leerlingen van de dutch junior musical academy voor de laatste keer de musical Michiko, een bijzonder Japans sprookje. Deze succesreprise werd voor de gelegenheid gekoppeld aan de lancering van de CD met alle liedjes uit de voorstelling.

dutch junior musical academy | Michiko

Feestelijke cd overhandiging

Michiko is de eerste zelf gecreëerde voorstelling van de Academy. Artistiek leiders Lyzette Havinga en Petra Visser tekenden zelf voor het script, de liedteksten en de regie. Voor de muziek werd componist Gijs van Winkelhof aan het creatieve team toegevoegd. Om dit bijzondere project voor altijd vast te leggen hebben alle, bijna veertig, castleden (leerlingen tussen de 8 en 14 jaar, bijgestaan door volwassen actrice Daphne Bruineberg) de afgelopen maanden in een professionele studio de cd opgenomen. Het eerste exemplaar hiervan werd afgelopen zaterdag na afloop van de voorstelling feestelijk overhandigd. Componist Gijs van Winkelhof was wegens zijn drukke agenda zelf niet aanwezig in Theater Het Plein in Ridderkerk, maar zijn gepassioneerde werkwijze bleef uiteraard niet onbesproken.

Toekomstplannen

Lyzette Havinga vult aan over de toekomstplannen van de musicalschool uit de Hoeksche Waard: “Dit was de eerste musical die wij helemaal zelf ontwikkeld hebben. Voor de toekomst hebben wij zeker de ambitie om meer van dit soort mooie voorstellingen aan het publiek te kunnen presenteren. Dat proces kost echter veel tijd, maar zodra we daarover meer kunnen vertellen, zullen we dat zeker melden.” Nu maakt DJMA zich eerst voor op het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 11 januari 2014 in de Lindenhoeve, Oud-Beijerland, waarbij de topklasleerlingen optreden samen met musicalactrice Martine de Jager.

“Laten we zeker niet vergeten te melden dat dit de eerste volledige musical is die Gijs van Winkelhof heeft gecomponeerd.” vertelt liedtekstschrijver Petra Visser. “Tijdens de opnamen was hij uitermate geduldig en perfectionistisch. Als hij ergens een woordje nog niet goed hoorde, deden we de opname opnieuw. Per kind.”
Petra Visser

dutch junior musical academy productie MichikoCD-presentatie

In het weekend van 14 en 15 december 2013 werd ook feestelijk de Michiko CD gepresenteerd. Wilt u deze blijvende herinnering aan alle liedjes van onze prachtige 1e DJMA musical, gearrangeerd en gecomponeerd door Gijs van Winkelhof op CD? We hebben nog enkele exemplaren. Bestel vandaag nog deze in gelimiteerde oplage geproduceerde CD.