Musicalles

Binnen onze wekelijkse lessen wordt er gewerkt aan drama, dans en zang en de integratie hiervan. Hiernaast zijn zelfvertrouwen en creativiteit aspecten die zich door middel van onze lessen op een positieve wijze ontwikkelen, door een nauwgezette, persoonlijke manier van coaching door onze docenten. Er wordt gewerkt met kleine klassen, zodat deze individuele benadering gehanteerd kan worden.

Leerlingen treden meerdere malen per lesseizoen op, hiermee tonen zij niet alleen hun vaardigheden aan publiek, maar leren zij zichzelf ook te presenteren en hierin zelfvertrouwen en ervaring op te bouwen.

Lessen worden aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar tot en met de leeftijd van 18 jaar. Wij bieden met ons lesaanbod een passend voortraject voor een eventuele vervolgopleiding zang, dans, of muziektheater.

Sommige leerlingen worden uitgenodigd om hun talent extra te ontwikkelen binnen het Dutch Junior Musical Ensemble. Deelname aan dit ensemble kan uitsluitend wanneer een leerling door de docenten is geselecteerd. Selectie vindt plaats binnen de reguliere lessen.

Klik hier om een vrijblijvende proefles te boeken.
Klik hier om ons lesrooster te bekijken.

Onze leerlingen aan het woord

Sacha van Leeuwen
Sacha van Leeuwen11 jaar
“Ik zit sinds een paar jaar op musical les, het leukste van de lessen vind ik acteren en natuurlijk ook het leren dansen en zingen. Als we repeteren voor een theaterstuk kan ik niet wachten om te weten wat ik moet dragen en om op het podium te staan om op te treden voor het publiek. Ik sta dan te poppelen om te beginnen en ik baal als de optredens weer voorbij zijn. Ik kan dan ook niet wachten tot we weer met iets nieuws beginnen.
Musical les maakt mij heel erg blij en gelukkig, want ik kan mezelf er helemaal in kwijt.”
Lianne Giovinazzo
Lianne Giovinazzo15 jaar
“Naast het feit dat ik met veel plezier naar de lessen ga, ben ik er van overtuigd dat de vaardigheden van musical je in het dagelijks leven erg kunnen helpen, vooral op school. Je leert om te spreken/acteren voor een grotere groep en ik heb gemerkt dat het veel makkelijker is om een presentatie voor de klas te geven als je dit al van kleins af aan doet. Ik volg lessen bij de DJMA al sinds dat ik 6 jaar ben, dus ik weet niet zeker of ik zelf als persoon door “musical” ben veranderd maar ik merk een verschil ten opzichten van de meeste mensen in mijn klas. Iedereen is namelijk meestal heel zenuwachtig voor spreekbeurten, boekpresentaties, etc. Er zijn altijd mensen die van nature al makkelijk voor een groep staan, maar toch denk ik dat je door musical les een extra stukje zelfvertrouwen opbouwt.”
Maylin van Putten
Maylin van Putten 12 jaar
“Toen ik nog maar net kon lopen en zingen wist ik al heel goed wat ik wilde: ballerina en zeemeermin worden later :-). Inmiddels weet ik natuurlijk dat dat laatste niet gaat lukken, maar dansen heb ik al heel goed geleerd bij DJMA. Op dit moment volg ik daar streetdance en balletles en daarnaast zit ik in het Ensemble van musicalles. Ik weet nog niet precies wat ik later écht worden wil. Ik weet wel dat ik heel graag wil blijven doen wat ik het allerliefste doe en dát is acteren, zingen en dansen. In het Ensemble kan ik dat op hoog niveau doen samen met veel andere getalenteerde kinderen. Daarnaast heb ik ook het geluk gehad dat ik al in een aantal bekende musicals in grote theaters door heel Nederland heb mogen optreden en voor televisie en film heb ik ook al veel mogen doen! Bij musicalles leer je in alle lessen jezelf te zijn, terwijl je de rol van iemand anders speelt. Maar ik vind het vooral gewoon superleuk om te spelen, te zingen en te dansen voor publiek en om mensen blij te maken!”
Naomi Fertoute
Naomi Fertoute12 jaar
“Ik zit op dansen en musicalles. Het leuke daaraan vind ik dat ik het met een hele leuke groep doe en dat je veel optredens geeft. Elke les doe je weer iets nieuws en daarom blijft het leuk. Ik vind het ook vooral leuk om dansvoorstellingen en musicals op te voeren omdat je er hard voor gewerkt hebt en er dan altijd iets moois uitkomt!”
Rick van Eijk
Rick van Eijk15 jaar
“Ik zit nu al best wel lang op musical en dansles en toch vind ik het nog steeds heel leuk. Het leuke aan DJMA vind ik dat als we niet bezig zijn met een musical dan is er altijd nog wel een dansshow of showcase waar we aan werken. Als leerlingen hebben we onderling leuk contact; mijn meeste vrienden heb ik dan ook ontmoet bij DJMA. Het is leuk om met mensen samen te werken die dezelfde dingen willen bereiken want dan kun je elkaar er ook mee helpen en dat is heel fijn om te hebben.”
Dominique Koch
Dominique Koch10 jaar
“Ik kijk elke week weer uit naar de les; dansen, zingen en soms ook een spelletje. Het allerleukste vind ik het geven van een voorstelling met elkaar en met verschillende kostuums. Ik hoop dat ik in mijn leven nog veel meer musicals kan spelen! Daarom wil ik later ook musicalster worden.”